Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Ecuador tekent IMF-deal van 4,2 miljard USD

Datum : 21/02/2019
Land : Ecuador

Ecuador tekent IMF-deal van 4,2 miljard USD

De Ecuadoraanse regering heeft afgelopen woensdag een door president Lenin Moreno ondertekende verklaring naar buiten gebracht, waarin het bevestigt een overeenkomst te hebben gesloten met het IMF.

Volgens de verklaring is de deal met het IMF goed voor 4,2 miljard Amerikaanse dollar, nadat de regering op ‘stafniveau’ een akkoord heeft gesloten met de internationale organisatie. Verder heeft de Ecuadoraanse regering akkoorden gesloten met “de meest belangrijke wereldorganisaties” voor meer dan 10 miljard dollar aan financiën en bankieren.

Onder deze organisaties vallen de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Ontwikkelingsbank van Latijns Amerika, de Europese Investeringsbank, het Latijns Amerikaanse Reserve Fonds en het Franse Bureau voor Ontwikkeling.

Volgens de verklaring is Ecuador “akkoord gegaan met de Verenigde Naties om te controleren of de fondsen van de staat worden besteed aan sociale investeringen.” Sociale en politieke organisaties protesteerden woensdag 13 februari in Quito tegen het neoliberale  economische beleid van de regering van Lenin Moreno.

Argentijns sociale bewegingen hebben onder de aandacht gebracht dat de bail out van het IMF de economische situatie in het land heeft verslechterd. Ook in Argentinië hebben verschillende protesten plaatsgevonden tegen de door het IMF gesteunde bezuinigingen die zijn geïmplementeerd door president Mauricio Macri.

Bron : Telesur
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug