Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Ecuador wil af van afspraak OPEC over minder olie

Datum : 25/07/2017
Land : Ecuador

Ecuador wil af van afspraak OPEC over minder olie

Ecuador wil niet meedoen aan de afspraak van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) om de productie van olie te verminderen, aldus de minister van Olie, Carlos Perez (foto). Het land, dat een van van de veertien leden is van OPEC, herziet haar toezegging om de olieproductie te verlagen tot 522.000 vaten per dag.

Ecuador had er mee ingestemd om de productie kunstmatig laag te houden om zo de olieprijs omhoog te brengen en een internationale overvloed aan olie te voorkomen. “Er is behoefte aan geld, daarom hebben we besloten om de productie geleidelijk te verhogen”, zei Perez.  Ecuador al dan niet doet, heeft geen groot effect op de productie van OPEC”, meende de minister.

De handelwijze van Ecuador kwam niet onverwacht, want leden van OPEC houden zich er vaker niet aan wanneer een afspraak is gemaakt over de productie. De openbare aankondiging door de minister van Olie is echter wel iets nieuws.

Ecuador stelt dat het een “niet-geschreven” overeenkomst heeft die behelst dat het land van de afspraak mag afwijken op basis van fiscale noodzaak. Volgens het Amerikaanse bedrijf Bloomberg dat het bedrijfsleven adviseert, bestaat er geen bewijs van deze interpretatie.

 

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug