Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Ecuador wint meeste toerismeprijzen

Datum : 20/09/2018
Land : Ecuador

Ecuador wint meeste toerismeprijzen

Publieke en private sectoren in de toeristische sector van Ecuador hebben afgelopen zondag de meeste prijzen ontvangen tijdens de 25e editie van de regionale World Travel Awards, die worden beschouwd als de 'Oscars van het toerisme'.

Ecuador, dat in 38 categorieën was genomineerd, won in 25 ervan. Een was voor het ontwerp van hoofdstad Quito als een Zuid-Amerikaanse bestemming en een culturele stad. Andere prijzen werden door Guayaquil gewonnen als een Zuid-Amerikaanse zakenreisbestemming en als een plaats voor festivals en andere evenementen.

De hoogste strandtoekenning ging naar de Galapagos, de eilandengroep op ongeveer 1.000 kilometer van de Ecuadoriaanse kust. De vakantieprijs ging naar de stad Cuenca in zuidelijk Ecuador. Het land nam ook de natuurbestemmingsprijs en de luxe treinprijs mee, evenals de prijs voor riviercruise en de prijzen voor jeugduitstapjes.

In de privésector werden verschillende hotels erkend, naast de luchthaven van Quito, een eco-lodge, thermale baden, touroperators en gemeentelijke bedrijven voor toerisme in Guayaquil. Bovendien ontving Gloria Gallardo, de directeur van het toeristenbedrijf van Guayaquil, een prijs als speciale "Latijns-Amerikaanse reispersoonlijkheid".

Peru volgde Ecuador met acht prijzen, waaronder de twee hoofdprijzen voor de Zuid-Amerikaanse culinaire en culturele bestemming. Daarnaast kreeg Machu Picchu de prijs voor de belangrijkste toeristische attractie.

Bolivia ontving de trofee voor Green Leader-bestemming, en Cartagena de Indias in Colombia voor huwelijksreisbestemming. Andere prijzen werden uitgereikt voor de Atacamawoestijn in Chili, Rio de Janeiro en Argentinië (voor cruisebestemmingen).

De regionale winnaars nemen nu deel aan de wereldfinale voor 2018, die op 1 december in Lissabon, Portugal, plaatsvindt. De World Travel Awards werden in 1993 on het leven geroepen om excellentie in alle toeristische sectoren te erkennen, te belonen en te vieren.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug