Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Een brug naar India

Datum : 11/10/2019

Een brug naar India

De grootste Spaanstalige boekenbeurzen ter wereld, de Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL), staat dit jaar in het teken van India. De band tussen de Amerika’s en India bestaat al sinds Columbus de bewoners van de Bahamas voor Indiërs aanzag, versterkt door het ambassadeurschap in New Delhi van de Mexicaanse schrijver en Nobelprijswinnaar Octavio Paz (foto).

De FIL vindt plaats van 30 november tot 8 december en onder de 800 auteurs uit 37 landen nemen de auteurs uit India dit jaar een prominente plaats in. De verwachte 800.000 bezoekers van de 33e editie van de FIL kunnen onder meer kennis maken met de successchrijver Advaita Kala, de ‘Indiase Tolkien’ Amish Triparth, kinderboekenschrijver Anuskha Ravishankar, C. S. Lakshmi en Rangnath Gabaji Pathare. Behalve door schrijvers zal India ook vertegenwoordigd zijn door middel van dans, muziek, gastronomie en film.

Natuurlijk zal er ook aandacht zijn voor (Latijns-)Amerikaanse grootheden als Mario Vargas Llosa, Antonio Muñoz Molina, Alessandro Baricco, Amin Maalouf en Annie Ernaux. Toch zal de belangrijkste schakel tussen beide werelden Octavio Paz (1914 – 1998) zijn. Tijdens de FIL zal de Leerstoel Julio Cortázar aandacht besteden aan Paz’ ideeën over India, onder meer aan de postkoloniale overeenkomsten tussen beide landen en aan de invloed van zijn tijd in India op zijn werk.

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug