Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Eenentwintig doden door vliegtuigongeluk Chili

Datum : 05/09/2011
Land : Chili

Eenentwintig doden door vliegtuigongeluk Chili

De Chileense minister van Defensie, Andres Allamand, heeft bekendgemaakt dat alle inzittenden van een afgelopen vrijdag in zee neergestort legervliegtuig zijn overleden. Op een persconferentie liet Allamand weten dat uit voorlopig onderzoek blijkt dat na het neerstorten van het toestel in zee “iedereen aan boord op slag dood was, zo heftig moet de impact zijn geweest.” Het ongeluk had plaats in de Stille Oceaan nabij de Juan Fernandez archipel, gelegen op 670 kilometer van de Chileense kust. De oorzaak van het ongeluk zijn vermoedelijk slechte weersomstandigheden. Tot dusver zijn vier lichamen geborgen, die inmiddels zijn geïdentificeerd en overgedragen aan de nabestaanden. 
Tussen de slachtoffers bevinden zich onder andere een van Chili’s bekendste tv-presentatoren, Felipe Camiroaga, en een zwager van de minister van Defensie.   

 

Bron : Cooperativa, BBC, EFE
Bookmark and Share


Terug