Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Eerste editie Curaçao Filmfestival van start

Datum : 31/03/2012
Land : Curaçao

Eerste editie Curaçao Filmfestival van start

Op 29 maart 2012 ging het Curaçao International Film Festival Rotterdam van start. De eerste editie duurt tot en met zondag 1 april 2012. Het initiatief voor dit filmfestival komt van Gregory Elias en zijn Fundashon Bon Intenshon. Het festival biedt een selectie van 27 lange films (zowel fictie als documentaire) en 11 korte films uit de hele wereld in de zes filmzalen van het nieuwe multiplex The Cinemas in het Otrobanda district van Willemstad op Curaçao.

Marley, een documentaire over het leven, de muziek en de invloed van Bob Marley krijgt zijn Caribische première als openingsfilm. De Schotse filmmaker Kevin Macdonald is aanwezig om de vertoning van zijn film te introduceren. Macdonald, ervaren regisseur van documentaires en speelfilms kreeg voor Marley toegang tot het familiearchief en gebruikt, naast interviews, beelden van concerten en gesprekken met Marley.

In The Night Holds Me Back maakt fotograaf en documentairemaker Catrien Ariëns een veelzijdig portret van de tambú, een belangrijke muzikale expressie van het eiland. De muziekvorm is een onmisbaar onderdeel geworden van het Curaçaose erfgoed. Ook Thursday Till Sunday, Lebanon en Suite Habana trekken speciale aandacht tijdens het festival. Klik hier voor meer informatie over het filmfestival.

Bron : RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug