Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Eerste homohuwelijk Caribisch Nederland

Datum : 05/12/2012
Land : Saba

Eerste homohuwelijk Caribisch Nederland

Op Saba is gisteren het eerste homohuwelijk in het Caribisch deel van het Koninkrijk afgesloten.  Een Arubaanse man van 26 jaar trouwde met een 27-jarige Venezolaan. Het stel woont op Aruba, maar daar is het voor hen nog steeds niet mogelijk om te trouwen. Daarom zijn de twee naar Saba uitgeweken.

Saba is net als Bonaire en Sint Eustatius een bijzondere gemeente van Nederland sinds 10 oktober 2010. Sinds kort is ook de Nederlandse huwelijkswetgeving van kracht op die drie eilanden. Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten is het niet mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht om te trouwen. Wel kan een dergelijk huwelijk worden bijgeschreven in de burgerlijke stand.

''Dit geweldige nieuws is een felicitatie waard'', reageert voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland. ''Ook voor de autoriteiten op Saba, die met hun coöperatieve houding rond de openstelling van het huwelijk een voortrekkersrol in de regio vervullen.''

Bron : Antilliaans Dagblad
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug