Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Eerste lesbische burgermeester in Colombia

Datum : 02/01/2020
Land : Colombia

Eerste lesbische burgermeester in Colombia

De eerste lesbische burgemeester van Colombia is afgelopen maandag begonnen met haar functie in de Colombiaanse hoofdstad.

Claudia López, een voormalig Colombiaanse senator, is 27 oktober verkozen met een nipte 35 procent van de stemmen. López, die meedeed aan de verkiezing namens de linkse Groene en Alternatieve Democratische Partij, is ook de eerste vrouwelijke burgemeester in de geschiedenis van hoofdstad Bogotá.

 “Ik beloof het vertrouwen niet te beschamen en zal alles geven om ervoor te zorgen dat ons Bogotá in de komende vier jaar een meer zorgende, inclusieve en duurzame stad en regio zal zijn”, tweette López. “Welkom in de 21e eeuw!”

López, 49 jaar, was in 2014 gekozen in de Colombiaanse senaat. Ze werd vervolgens een kandidaat om de toenmalige president Juan Manuel Santos op te op volgen, wiens termijn in 2018 afliep.

López is afgelopen maand getrouwd met de Colombiaanse senator Angélica Lozano, een biseksuele vrouw die in 2018 de eerste openlijke LGTBQ-persoon werd in de senaat van het land.

Bron : www.washingtonblade.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug