Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Eerste politiekorps van voormalige burgerwachten

Datum : 11/05/2014
Land : Mexico

Eerste politiekorps van voormalige burgerwachten

In de Mexicaanse deelstaat Michoacán is afgelopen zaterdag het eerste politiekorps geïnstalleerd dat geheel bestaat uit voormalige burgerwachten. De opname van de gewapende burgermilities in wettelijke veiligheidskorpsen moet hun ontwapening versnellen. Dit zegt de commissaris voor veiligheid voor Michoacán, Alberto Castillo

In de gemeente Tepalcatepec, onder het toeziend oog van Castillo, kregen de eerste 120 voormalige burgerwachten na het afleggen van de eed een politie-uniform en wapens overhandigd. Het nieuwe korps staat onder bevel van een van de leiders van de burgerwachten, Estanislao Beltrán, en valt juridisch onder de deelstatelijke politiemacht.  

Na de presentatie van het korps verklaarde Beltrán: “Het enige verschil met een week geleden is het uniform van de regering dat ik nu draag.Wij zijn nu deel van de overheid. Ons doel is ongewijzigd; het bewerkstelligen van vrede en rust voor onze families.”

Foto: Alberto Castillo overhandigt een geweer aan een agent

 

Bron : Proceso, michoacantrespuntocero
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug