Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Eerste Syrische vluchtelingen in Uruguay

Datum : 10/10/2014
Land : Uruguay

Eerste Syrische vluchtelingen in Uruguay

Een klein aantal Syrische vluchtelingen is aangekomen in Uruguay. Ze reisden hierheen vanuit Libanon. Het gaat om 42 vluchtelingen uit een totaal van vijf families. De Uruguayaanse president Jose Mujica werden begroette de vluchtelingen bij aankomst.

De groep zal twee maanden verblijven in een accomodatie vlakbij de hoofdstad Montevideo. Hier zullen ze Spaans leren en onderwijs krijgen in lokale gebruiken.

Uruguay is niet het enige Latijns-Amerikaanse land waar Syrische vluchtelingen zijn aangekomen, maar wel het enige dat alle verhuizingskosten voor haar rekening zal nemen. Het twee-jarige verhuizingsprogramma zal Uruguay waarschijnlijk zo'n 3 miljoen dollar kosten.

De volwassen vluchtelingen zouden al banen toegezegd hebben gekregen en de kinderen krijgen een plaats op lokale scholen. Een tweede groep vluchtelingen wordt volgend jaar verwacht. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug