Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Einde wereld in Tapachula

Datum : 16/12/2011
Land : Mexico

Einde wereld in Tapachula

In Tapachula, in de zuidelijke Mexicaanse deelstaat Chiapas, is een digitale klok geïnstalleerd. Het toerismebureau telt hiermee de tijd af tot 21 december 2012, de dag waarop een zonnestilstand het einde der wereld aankondigt.

Mayapriesters zullen dan een ceremonie uitvoeren op de nabij gelegen archeologische vindplaats Izapa. Mayadeskundigen zeggen dat het niet gaat over het eind van de wereld, maar dat volgens de Maya’s deze datum het einde markeert van een kalendercyclus en het begin van een nieuwe cyclus.

Pinot van het toerismebureau ziet 21 december 2012 als een nieuw begin, in ieder geval commercieel gezien. “Veel mensen weten dat ze energie kunnen opdoen wanneer ze naar plakken als Izapa komen. Dar moeten we ons voordeel mee doen.”

In Izapa zijn veel stelae gevonden. Pinot: “De balspelplaats, een bewerkte stele en de troon van de heerser van Izapa staan op een rechte lijn, die op 21 december 2012 in één lijn staan met de planeten. Het is moeilijk te voorspellen wat je die dag zal kunnen zien.”

 


 

Bron : AP, Miami Herald
Bookmark and Share


Terug