Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

El Salvador bevestigt betrekkingen met Peking

Datum : 02/07/2019
Land : El Salvador

El Salvador bevestigt betrekkingen met Peking

De president van El Salvador, Nayib Bukele (foto), bekrachtigde de diplomatieke betrekkingen van zijn land met China, bijna een jaar na het verbreken van de banden met Taiwan.

Al voor zijn aantreden als president op 1 juni, had Bukele gezegd dat zijn regering zou bekijken hoe de voormalige regering van president Salvador Sanchez Ceren in augustus 2018 de verhoudingen tussen Taiwan en China had veranderd. Maar vorige week was hij helemaal voor Peking. "Vandaag hebben we diplomatieke betrekkingen met China, ze zijn compleet, ze zijn gevestigd", vertelde hij aan verslaggevers. Costa Rica, Panama en El Salvador zijn de enige Midden-Amerikaanse landen die Peking erkennen.

Taiwan is al zeventig jaar lang onafhankelijk en verantwoordelijk voor zijn eigen zaken en grenzen. Maar Peking houdt vol dat het eiland deel uitmaakt van zijn territorium en heeft de dreiging opgegeven het opnieuw te veroveren; zo nodig met geweld.

 

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug