Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

El Salvador opent grootste centrale van zonne-energie in Midden-Amerika

Datum : 09/05/2017
Land : El Salvador

El Salvador opent grootste centrale van zonne-energie in Midden-Amerika

De Salvadoraanse regering heeft grootste centrale van zonne-energie in Midden-Amerika geopend, met een capaciteit van 101 megawatt. Er is ruim USD 1600 miljoen in geïnvesteerd.

Het Parque Fotovoltaico bij de plaats Rosario in het departament La Paz kan 200.000 huishoudens van energie voorzien. Het is gebouwd door het Franse energiebedrijf Neoen, dat de openbare aanbesteding won.

Vicepresident Óscar Ortiz stelde de centrale officieel in werking. Hij zei dat “met dit soort investeringen de stad, de mensen, het land en de visionaire ondernemers wonnen en dat bovendien deze projecten energie toegankelijker maken voor gemeenschappen, wat goed is voor hun ontwikkeling.”

Neoen ontwikkelt, bouwt en beheert energiecentrales op basis van hernieuwbare energie, zoals zonne energie en windenergie en energie uit biomassa in Frankrijk, Portugal, Australië, Mexico, Egypte, Jamaica, Zambia, Mozambique en nu El Salvador.

De energiematrix van El Salvador wordt gedomineerd door thermische energie, afkomstig van derivaten van olie en diesel (48%), gevolgd door waterkracht (30,2%),geothermische energie (13,1%) en biomassa (8,3%).  

Bron : Nodal, El Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug