Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Elektriciteit en internet voor 1500 Afro-Colombiaanse scholen

Datum : 25/08/2011
Land : Colombia

Elektriciteit en internet voor 1500 Afro-Colombiaanse scholen

De Organisatie van Iberoamerikaanse Staten (OEI) en de Colombiaanse overheid willen in een drie jaar durend project 1500 scholen in Afro-Colombiaanse gemeenschappen voorzien van elektriciteit door het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast krijgen deze scholen toegang tot internet. Dit heeft de voorzitter van de OEI, Álvaro Marchesi, gisteren bekend gemaakt in Cali. Het project is een initiatief van de minister van Onderwijs van Colombia en wordt grotendeels gefinancierd door de OEI.

Plaatselijke jongeren krijgen een opleiding in de werking van en het onderhoud aan de panelen, zodat de gemeenschappen er langdurig van kunnen profiteren. “Wij leveren ze, maar ze zijn zelf verantwoordelijk voor de zorg.”, legt de voorzitter uit. Marchesi stelt dat het project een grote stap is in het verminderen van sociale ongelijkheid. Tevens verbetert het de kwaliteit van het onderwijs voor leerlingen in sociaal minder gunstige omstandigheden, die vaker kampen met leerachterstanden. Hij gaf aan dat “de overheid meer moet investeren in het beroep leraar. Ze moet het aantrekkelijker maken voor leraren om op deze scholen te werken.”

Bron : El Tiempo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug