Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Elektrische bussen op Aruba

Datum : 16/10/2013
Land : Aruba

Elektrische bussen op Aruba

Aruba is het eerste Caribische eiland dat een elektrische stadsbus in gebruik heeft genomen. De emissievrije bus van de Chinese fabrikant BYD wordt de komende maanden in de dienstregeling opgenomen. De ingebruikname van deze bus is de eerste stap richting een CO2-neutraal Aruba.

De Arubaanse regering heeft zich ten doel gesteld om in 2020 volledig onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Dat betekent onder meer dat alle voertuigen tegen die tijd gebruikmaken van elektrische aandrijving.

Het nationale openbaar vervoersbedrijf Arubus N.V. heeft de intentie uitgesproken om in de komende jaren twintig elektrische bussen af te nemen. “In de overgangsfase naar honderd procent CO2-vrije mobiliteit op het eiland spelen de elektrische voertuigen en de expertise van BYD een belangrijke rol”, aldus Mike Eman, premier van Aruba. “We zullen in de komende tijd ook de elektrische taxi’s van BYD bekijken.”

Bron : ZERauto
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug