Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Elf doden bij onenigheid over landeigendom in Honduras

Datum : 17/08/2011

Elf doden bij onenigheid over landeigendom in Honduras

In de noordoostelijke regio Aguan in Honduras zijn afgelopen weekend elf mensen omgekomen in twee grote gevechten. Deze regio wordt al jaren geteisterd door geweld over landeigendom.

Zes van de slachtoffers werden zondag gedood en afgelopen maandag werden nog eens vijf anderen lichamen gevonden. Volgens de politie werden de zes zondag gedood bij een poging van een groep mannen om een boerderij over te nemen. De vijf lichamen die maandag werden gevonden bevonden zich vlakbij de boerderij.

De autoriteiten vertelden dat er extra politie en soldaten naar het gebied zijn gestuurd na deze laatste gewelduitbarstingen. In de Aguan regio, een van de meeste productieve landbouwregio’s van Honduras, groeit het geweld. De regering biedt boeren rentevrije leningen aan, maar er is grote onenigheid over de prijs van het land, zo laat de het nieuwsagentschap AFP weten.

In totaal zijn er gedurende de laatste twee jaar al zo’n 35 mensen omgekomen in de strijd om landeigendom in Honduras.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug