Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Elke dag twintig kinderen vermist in Guatemala

Datum : 05/03/2012
Land : Guatemala

Elke dag twintig kinderen vermist in Guatemala

Fundación Sobrevivientes, ofwel Stichting Overlevenden, beweert dat er dagelijks twintig vermissingen van minderjarigen worden geregistreerd in Guatemala. De motieven voor de vermissingen kunnen onder andere ontvoering, gijzeling en mensenhandel zijn. Afgelopen vrijdag werd het lichaam gevonden van een tiener van 15 jaar oud, die werd ontvoerd in gemeente Mixco.

Norma Cruz, directrice van Stichting Overlevenden, gaf aan dat men van de vermissingen weet door het systeem Alerta Alba-Kenneth, dat aanduidt dat er dagelijks minstens twintig kinderen en tieners verdwijnen uit hun vertrouwde omgeving in Guatemala.

Volgens Cruz is het nu nog moeilijk om de oorzaken van deze vermissingen te bepalen, omdat deze nogal verschillende kunnen zijn; ontvoering, gijzeling en mensenhandel mag je niet over een kam scheren. “De autoriteiten willen niet vlot optreden, maar nu iedereen het systeem Alba-Kenneth kent, hopen we dat de situatie zal verbeteren”, zegt Cruz.

Het oordeel van de activiste is dat de cijfers van vermissing alarmerend hoog zijn, en daarom vraagt zij de mensen aandacht te hebben voor deze situatie zodat zij niet eindigen zoals de 15-jarige tiener wiens lichaam vrijdag levenloos werd gevonden. 

Bron : La Hora
Bookmark and Share


Terug