Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Embraer maakt verlies door American Airlines

Datum : 22/03/2012
Land : Brazilië

Embraer maakt verlies door American Airlines

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft een kwartaalverlies van 91,8 miljoen dollar gemaakt als gevolg van de in moeilijkheden verkerende Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines. Embraer maakte het verlies in het vierde kwartaal van 2011 nadat het 366 miljoen opzij had gezet voor de dekking van mogelijke verliezen doordat het moederbedrijf van American Airlines, AMR, faillissementsbescherming had aangevraagd. 

AMR praat nu verder over het verlagen van de leasekosten die het over haar vloot van 216 Embraer vliegtuigen moet betalen. De kwartaalinkomsten van Embraer stegen met drie procent en de inkomsten voor de laatste drie maanden van 2011 bedroegen twee miljard dollar. Het kwartaalverlies van 91,98 miljoen dollar staat tegenover een winst van 122,7 miljoen dollar van een jaar eerder.

Vorige maand werd Embraer ook al getroffen doordat de Amerikaanse luchtmacht een order voor twintig Super Tucano ITS lichte aanvalsvliegtuigen annuleerde. Het Amerikaanse ministerie van Defensie was niet tevreden met de documentatie over het besluit Embraer en haar Amerikaanse partner Sierra Nevada te contracteren. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug