Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Emma Watson krijgt hoofdrol in politieke thriller

Datum : 30/09/2014
Land : Chili

Emma Watson krijgt hoofdrol in politieke thriller

Emma Watson en Daniel Bruhl hebben de hoofdrol gekregen in een Chileense politieke thriller over Colonia Dignidad. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal tijdens de staatsgreep in 1973. Watson en Bruhl spelen een jong Duits stel, Lena en Daniel. Nadat Daniel ontvoerd wordt door de geheime politie van Pinochet, volgt Lena hem naar de afgesloten Colonia Dignidad. De kolonie lijkt een charitatieve instelling te zijn, maar al snel blijkt dat de gesloten gemeenschap gebruikt wordt als martelcentrum waar niemand uit terugkeert.

De film wordt gemaakt door de Duitse scenarioschrijver en regisseur Florian Gallenberger. Hij won in 2001 een Oscar met Quiero Ser voor de best korte film. De productie van Colonia is al begonnen. De film wordt opgenomen in Luxemburg, Duitsland en Zuid Amerika.

Colonia Dignidad werd na de Tweede Wereldoorlog door naziverpleger, kindermisbruiker en sekteleider Paul Schaefer opgericht. Hij vluchtte samen met een aantal aanhangers naar Chili. De kolonie bood ook onderdak aan gevluchte nazi’s. Schaefer was bevriend met Mengele en Walter Rauf, de uitvinder van de mobiele gaskamer. Tijdens de dictatuur van Pinochet 1973- 1990), kwamen er handlangers van de dictator naar de kolonie om te leren martelen.

Bron : The Independent
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug