Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Enige dienstauto politie Lelydorp kapot

Datum : 21/04/2011
Land : Suriname

Enige dienstauto politie Lelydorp kapot

De politie in Lelydorp in Suriname heeft al twee weken geen vervoer. Het enige politievoertuig dat nog over was, is kapot gegaan. Als de politie nu een melding krijgt, is ze genoodzaakt hulp te vragen van politiebureaus in de buurt. Dit leidt ertoe dat het langer duurt, voordat de politie na een melding op de bestemming aankomt. Dat de politie laat ter plekke is leidt tot ergernis bij veel burgers. Doordat snel ingrijpen nu onmogelijk is voor de politie kunnen verdachte personen wegkomen, voordat de politie ter plaatse is.

Een ander gevolg van het ontbreken van politieauto’s is dat de politie minder zichtbaar aanwezig is in de wijk. Op dit moment wacht de politie nog op de reparatie va de kapotte dienstwagen die momenteel bij de Technische Dienst staat voor reparatie. Ook wachten ze tot er geld beschikbaar komt om meer auto’s aan te kunnen schaffen. Naast hulp van omliggende politiebureaus is de politie in Lelydorp ook bereid om de hulp van burgers te vragen. “De politie is er immers voor de burgers”, zegt waarnemend commandant Primkoemar Isrie.

Bron : Cultura
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug