Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ernstige brand in Valparaíso, Chili

Datum : 19/02/2013
Land : Chili

Ernstige brand in Valparaíso, Chili

De brand, die afgelopen weekend in de Chileense plaats Rodelilli, Valparaíso woedde, heeft zeker duizend slachtoffers gemaakt. De oorzaak van de brand moet nog onderzocht worden, maar de politie heeft een lasser als verdachte aangehouden.

De lokale autoriteiten zijn ervan overtuigd dat de oorzaak van de brand met de veiligheidsmaatregelen van de bouwonderneming RVC te maken heeft. De zomerhitte en de droogte, een veel voorkomend probleem rond Valparaíso in dit seizoen, samen met de harde wind zorgden voor een zeer snelle verspreiding van de bosbrand. De brandweer arriveerde vijftien minuten nadat de brand uitbrak. Helaas was er net genoeg tijd voor het vuur om meer dan 130 huizen te vernietigen.

President Sebastián Piñera beloofde een plan om het gebied weer op te bouwen en om de slachtoffers te huisvesten. "We zullen alle beschikbare middelen gebruiken om de slachtoffers te helpen, niet alleen om hun huizen te herbouwen, maar in veel gevallen om hun leven weer op te bouwen", vertelde Piñera aan verslaggevers. Lokale autoriteiten schatten dat het  herstel van de getroffen gebieden van Rodelillo Alto en cerro Los Placeres in Valparaíso tot achttien maanden kunnen duren. Intussen zijn er dankzij verschillende instellingen en particulieren die via Facebook en twitter bij elkaar zijn gekomen, al veel goederen verzameld voor de slachtoffers.


 

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug