Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Ernstige problemen met stadions in Brazilië

Datum : 27/03/2013
Land : Brazilië

Ernstige problemen met stadions in Brazilië

Een stadion in Brazilië dat voor de Olympische Spelen in 2016 gebruikt moest worden, is voor onbepaalde tijd gesloten vanwege structurele problemen met het dak. Het betreft het zes jaar oude Joao Havelange stadion in Rio de Janeiro, dat tot op heden ook werd gebruikt door voetbalclub Botafogo.
 
Autoriteiten hebben daarnaast ook verklaard dat er vertragingen zijn rondom de verbouwing van het Maracana stadion in Rio de Janeiro en rondom de financiering van een ander stadion in Brazilië, waar het WK voetbal in 2014 geopend moet worden. Volgens een correspondent van BBC brengt dit Brazilië, dat volop in voorbereiding is voor de organisatie van de twee grootste sporttoernooien ter wereld, ernstig in verlegenheid.
 
De burgemeester van Rio de Janiero, Eduardo Paes, vindt de ontwikkelingen onacceptabel. “Ik heb gevraagd of de problemen rondom het Joao Havelange stadion een gevaar vormen voor toeschouwers, en er werd me verteld dat dit, afhankelijk van de wind en de temperatuur, het geval is. Ik heb op basis hiervan besloten om het stadion per direct te sluiten, totdat er meer details bekend worden gemaakt”, aldus de burgemeester.
 
 
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug