Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Ernstige rellen bij voetbalwedstrijd Brazilië

Datum : 09/12/2013
Land : Brazilië

Ernstige rellen bij voetbalwedstrijd Brazilië

Het voetbalseizoen in Brazilië is dit weekend op gewelddadige wijze afgesloten. Supporters van Vasco da Gama en Atletico Paranaense gingen met elkaar op de vuist, waarna de oproerpolitie de fans met traangas uit elkaar moest houden. Drie supporters zijn met serieuze verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

Het incident vond plaats in de zuidelijke staat Santa Catalina, ongeveer tien minuten na de aftrap van het duel. Het duel werd gestaakt en een helikopter moest op het voetbalveld landen om één van de zwaar gewonde fans naar het ziekenhuis te transporteren.

Het voetbalgeweld was zo heftig, dat een speler van Atletico Paranaense huilend van het veld afliep. “Ik voetbal nu 20 jaar en ik heb nog nooit zo iets in persoon gezien. We gaan een WK in dit land organiseren en we weten dat dit soort beelden over de hele wereld te zien zullen zijn”, aldus verdediger Luiz Alberto.

Bron : CNN World & BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug