Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

EU en Nicaragua willen handelsrelatie promoten

Datum : 09/04/2018
Land : Nicaragua

EU en Nicaragua willen handelsrelatie promoten

De Europese Unie en de Associatie van Producenten en Exporteurs Nicaragua (Apen) hebben een verdrag ondertekend dat betere handel en investeringen tussen Europa en Nicaragua zal gaan promoten. Onderdeel van het nieuwe verbond is een prijs die op 12 april wordt uitgereikt aan het Nicaraguaanse bedrijf dat in 2017 de snelst groeiende export naar de Europese Unie had. Ook zullen verschillende maatregelen genomen worden waardoor beide partijen beter kunnen profiteren van de afspraken die gemaakt zijn onder het EU-Centraal Amerika Associatie Verdrag. 

"Bij Apen werken we aan het verbeteren van de marktpositie van Nicaraguaanse producten binnen het Associatie Verdrag, zodat deze bedrijven die markt van zo'n 500 consumenten kunnen bereiken," aldus Guillermo Jacoby, directeur van Apen, tijdens de ondertekeningsceremonie. Beide partijen hebben toegezegd evenementen te gaan organiseren om wederzijdse handel te promoten, Nicaraguaanse producten beter in de markt te zetten en trainingen rondom mogelijke uitwisseling te organiseren. 

Deze week zal de Apen Exporteur prijs 2017 worden uitgereikt aan het bedrijf met de snelst groeiende export naar de EU. De prijs is bedoeld om deze export te blijven stimuleren, juist omdat dit een moeilijke markt is voor Nicaraguaanse bedrijven. Volgens de EU groeide het aandeel van Centraal-Amerikaanse producten in 2017 met 24 procent.

Bookmark and Share


Terug