Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

EU wil eerst impactstudie alvorens nieuwe onderhandelingen met Mercosur

Datum : 17/04/2011

EU wil eerst impactstudie alvorens nieuwe onderhandelingen met Mercosur

De Europese Commissie zal in de komende drie weken een rapport over de gevolgen van een handelsverdrag met Mercosur voor de Europese landbouw presenteren. De resultaten van de impactanalyse zal op 27 april gepresenteerd worden aan de experts van de Europese lidstaten.

De risico’s die een verdere opening van de Europese markt voor producten als rundvlees uit de Mercosurlanden (Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay) meebrengen werden belicht door Ierland, met steun van Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Griekenland, Roemenië, Polen, België, Slovenië en Portugal. Elf lidstaten drongen er bij de Commissie op aan een voorzichtige houding tijdens de onderhandelingen aan te nemen. Zweden en Nederland pleitten voor een breed en uitgebalanceerd verdrag dat ook dierenwelzijn omvat.

De EU en Mercosur hebben de onderhandelingen voor een associatieverdrag hervat. Beide kanten bereiden nu voorstellen over markttoegang en tarieven voor. De volgende onderhandelingsronde staat gepland voor 2 tot en met 6 mei in Asunción, Paraguay.

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug