Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Even geen Corona meer

Datum : 10/04/2020
Land : Mexico

Even geen Corona meer

Grupo Modelo, de Mexicaanse brouwerij (onderdeel van Anheuser-Busch InBev met hoofdkantoor in Leuven), stopt noodgedwongen tijdelijk met de productie van Corona-bier en andere merken. De reden: het bier wordt door de overheid tijdens de coronapandemie niet essentieel geacht.

Eerder deze maand kondigde de Mexicaanse regering de noodsituatie aan op gezondheidsgebied. Inmiddels telt het land officieel 2.785 besmettingen met het coronavirus en 141 doden. Vandaar dat alle niet-essentiële bedrijfsactiviteiten opgeschort zijn: alles wat niet gericht is op het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus, waaronder dus ook de productie van Corona.

De Mexicaanse brouwer liet in een verklaring weten dat de opschorting afgelopen zondag ingegaan is maar, "mocht de regering het bier aanmerken als essentieel product, dan zijn we bij Grupo Modelo klaar om een plan uit te voeren waarbij meer dan 75 procent van ons personeel thuiswerkt", aldus een woordvoerder.

Veel van de biersoorten die Grupo Modelo brouwt, naast Corona Extra ook Corona Cero, Victoria en Pacífico, worden normaliter naar 180 landen geëxporteerd, waaronder naar Nederland.

Bron : Gmodelo.mx, WHO, nu.nl
Bookmark and Share


Terug