Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ex-bokser veroordeeld voor misbruik dochter

Datum : 03/08/2019
Land : Argentinië

Ex-bokser veroordeeld voor misbruik dochter

De Argentijnse ex-bokser Carlos Baldomir is tot achttien jaar cel veroordeeld wegens herhaaldelijk seksueel geweld tegen een van zijn dochters. De 48-jarige Baldomir zit al sinds november 2016 in voorhechtenis, na een klacht van zijn ex-vrouw. De feiten deden zich voor tijdens schoolvakanties van 2012 tot 2014. Zijn dochter was zeven jaar toen het misbruik begon. Baldomir toonde weinig berouw. Bij het begin van zijn rechtszaak stak hij zijn middenvinger op. De aanklagers eisten twintig jaar cel.

Baldomir kroonde zich in januari 2006 erg verrassend tot wereldkampioen bij de weltergewichten door de Amerikaan Zab Judah te verslaan en bleef dat tien maanden lang. In juli verdedigde hij de titel nog met succes tegen de Canadees Arturo Gatti, maar in november 2006 bleek de Amerikaan Floyd Mayweather te sterk. Daarna ging het met zijn carrière bergaf. Zijn laatste gevecht vond plaats in april 2014 en vervolgens werd hij trainer.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug