Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Expeditie in Suriname ontdekt nieuwe diersoorten

Datum : 25/01/2012
Land : Suriname

Expeditie in Suriname ontdekt nieuwe diersoorten

In het zuidwesten van Suriname heeft een expeditie van Conservation International (CI) ruim 1300 bijzondere diersoorten ontdekt, waarvan er mogelijk 46 nieuw zijn voor de wetenschap. Het drie weken durende onderzoek, een van de Rapid Biological Assessments die CI al twintig jaar laat uitvoeren, vond plaats in de buurt van Kwamalasamuto.

Onder de mogelijk nieuwe diersoorten zijn een een ‘cowboykikker’ en een ‘crayola sprinkhaan’. De laatste krijgt deze naam vanwege zijn kleurrijke uiterlijk. De kikker heeft langs zijn poten witte randen. Een ‘pantsermeerval’ werd toevallig ontdekt, toen een lokale gids op het punt stond het dier op te eten. De meerval heeft doorns over zijn lichaam om zich te verdedigen tegen de grote piranha’s die hier ook leven.

Wetenschapper Trond Larsen van CI zegt het een voorrecht te vinden om onderzoek te doen in zo’n uitgestrekte wildernis. “Dit is een van de laatste plekken ter wereld waar zo’n ongerepte natuur te vinden is.” CI werkt samen met de lokale gemeenschap om dit gebied te behouden. Directeur Annette Tjon Sie Fat ziet het gebied als een unieke bestemming voor ecotoerisme en zegt de streek te willen ontwikkelen.

 

Bron : De Ware Tijd, BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug