Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ex-president Alemán opnieuw kandidaat in Nicaragua

Datum : 02/04/2010

Ex-president Alemán opnieuw kandidaat in Nicaragua

NICARAGUA - Arnoldo Alemán, ex-president van Nicaragua en leider van de Partido Liberal Constitucionalista (PLC), heeft verklaard deel te nemen aan de voorverkiezingen om een oppositiekandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2011 aan te wijzen. Deze kandidaat zal het opnemen tegen de zittende sandinistische president Daniel Ortega.
De kandidatuur van Alemán is niet overal in het land goed gevallen. Eduardo Montealegre, door velen beschouwd als de meest de meest kansrijke rechtse presidentskandidaat, heeft gezegd dat het voorbarig is om over kandidaturen te spreken en dat Alemán beter met anderen kan samenwerken.
Alemán is bovendien een zeer omstreden figuur in Nicaragua. Hij is veroordeeld voor corruptie, maar werd daarvan vorig jaar vrijgepleit. Volgens velen is dit geen bewijs van zijn onschuld, maar eerder het gevolg van werk achter de schermen van zittend president Ortega om het land regeerbaar te houden. Rechtste partijen hebben dan ook grote aarzelingen om met Alemán een coalitie te sluiten, uit angst om geassocieerd te worden met corruptie. Zonder rechtse alliantie lijkt de kans echter klein dat de sandinisten in 2011 verslagen kunnen worden.
(Wereldomroep)

Bookmark and Share


Terug