Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Extra geld voor aanpak criminaliteit in Centraal Amerika en Cariben

Datum : 23/06/2011

Extra geld voor aanpak criminaliteit in Centraal Amerika en Cariben

De Wereldbank heeft tijdens een vergadering in Guatamala-Stad een plan gepresenteerd om de criminaliteit in Centraal Amerika en het Caribisch gebied terug te dringen. In de strijd tegen drugskartels en andere criminele organisaties wordt ongeveer 700 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De Wereldbank wil de landen helpen bij het opbouwen van sterke instituties, om zo de strijd aan te gaan tegen criminelen die steeds meer macht krijgen in de regio. Naast de steun die de Wereldbank wil bieden heeft de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank al eerder 350 miljoen euro toegezegd in de strijd tegen de misdaad. Ook de Verenigde Staten hebben het bedrag wat zij hadden toegezegd verhoogd. Dit geld moet gebruikt worden voor verschillende projecten tegen georganiseerde misdaad.

Volgens cijfers van de Verenigde Naties is Centraal Amerika de gewelddadigste regio ter wereld. Oorlogsgebieden worden hier buiten beschouwing gelaten. Het geweld in de regio heeft voornamelijk te maken met drugs en de strijd tussen verschillende criminele organisaties.

Bron : Wereldomroep
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug