Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

ExxonMobil verkoopt Centraal-Amerikaanse activa aan Puma Energy

Datum : 05/04/2011

ExxonMobil verkoopt Centraal-Amerikaanse activa aan Puma Energy

De Amerikaanse oliegigant ExxonMobil Group gaat haar brandstofmarketing en distributiehandel in zes Centraal-Amerikaanse landen verkopen aan Puma Energy.  De deal omvat de ExxonMobil activiteiten in Belize, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua en Panama.

Het bedrijf verkoopt daarnaast ook haar Manref raffinaderij in Managua, Nicaragua, en haar aandeel van 65 procent in de Salvadoraanse Rasa raffinaderij aan Puma. De deal, waarvan de waarde niet onthuld werd, wacht nog op juridische goedkeuring in de verschillende betrokken landen. ExxonMobil en Puma Energy verwachten de deal rond te krijgen in de tweede helft van dit jaar.

Volgens de topman van Puma Energy, Pierre Eladari, betekent de overname van de ExxonMobil bedrijven een belangrijke mijlpaal in de groei van Puma’s activiteiten in Centraal Amerika. Met deze overname is het bedrijf nu een van de toonaangevende brandstofleveranciers in de regio, aldus Eladari. Puma Energy, een dochteronderneming van de Nederlandse goederenhandelaar Trafigura Beheer BV, heeft vestigingen in 23 landen. Het ExxonMobil Business Support Center in Guatemala en haar smeermiddelenhandel zijn overigens niet in de deal opgenomen.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug