Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Facundo Cabral vermoord in Guatemala

Datum : 11/07/2011

Facundo Cabral vermoord in Guatemala

De Argentijnse singer/songwriter Facundo Cabral (74) is afgelopen zaterdag op klaarlichte dag vermoord in de hoofdstad van Guatemala. De bestelbus waarin de zanger en een bestuurder zich bevonden, werd door onbekenden aan weerszijden doorzeefd met kogels. Cabral was op slag dood, de bestuurder heeft de aanslag overleefd. Dit heeft een woordvoerder van de Guatemalteekse regering bevestigd. De autoriteiten van het Midden-Amerikaanse land gaan ervan uit dat de aanslag was gericht op de bestuurder van de bestelbus, de concertpromotor Henry Fariña, en niet op de zanger.   
 
Kort na het bekend worden van de moord op Cabral, heeft president Colom van Guatemala zijn medeleven betuigd aan zijn Argentijnse ambtgenote Kirchner en beloofd alles in het werk te stellen om de verantwoordelijken te achterhalen.

In heel Latijns Amerika is door burgers, artiesten en staatshoofden met ongeloof en afschuw gereageerd op de dood van Facundo Cabral. De in een straatarm milieu geboren Cabral was zanger, muzikant, schrijver, dichter en tekenaar. Hij begon zijn carrière in de jaren vijftig. Twintig jaar later was hij internationaal bekend dankzij zijn met poëzie, filosofie en anekdotes doorspekte protestliederen.

Bron : El Tiempo, El Mundo, El País
Bookmark and Share


Terug