Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Falkland eilanden beschermd door ALBA.

Datum : 07/02/2012
Land : Argentinië

Falkland eilanden  beschermd door ALBA.

In 1982 vond er een oorlog plaats tussen Argentinië en Groot Britannië omtrent het bezit van de Falklandeilanden, 30 jaar na dato zijn de gemoederen nog niet berust.

De Equadoriaanse president Rafael Correa stelde afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst van ALBA (Bolivariaanse Alliantie ten behoeve van het volk van Latijns Amerika)  dat Argentinië hardere sancties moet stellen ten opzichte van Groot Britannië, die hun macht zou misbruiken om de archipel toe te eigenen en zo een kolonialistische koers proberen te varen in de 21e eeuw. Een gedeelte van de archipel, de  Islas Malvinas, werden afgelopen week bezocht door Prins William in een gevechtsvliegtuig. Chavez gaf tijdens deze bijeenkomst aan net als Correa Argentinië te steunen indien Groot Britannië een militaire aanval zou doen op Argentinië om de archipel toe te eigenen. Ook onder de Argentijnen groeit het aantal voorstanders voor een actievere en agressievere aanpak van de situatie door de Argentijnse regering.

Bron : cnn
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug