Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Falklandeilanden willen meer commerciële vluchten

Datum : 22/05/2017

Falklandeilanden willen meer commerciële vluchten

De regering van de Falklandeilanden, FIG, is actief op zoek naar manieren om meer commerciële vluchten te ontvangen, omdat dit zal helpen met de ontwikkelingen van de eilanden. Momenteel vliegt er alleen een wekelijkse vlucht vanuit Chili naar de eilandengroep en Argentinië heeft in het verleden gedreigd zelfs deze vlucht niet meer in haar luchtruim toe te laten. 

Een van de mogelijkheden waar naar gekeken wordt is een tweede vlucht naar Latijns Amerika, waarschijnlijk naar het Braziliaanse São Paulo. Hier zou Argentinië echter ook toestemming voor moeten geven. FIG kijkt daarom ook naar andere opties, die niet via Latijns Amerika hoeven te lopen. De wekelijkse vlucht vanuit Chili is in de drukke zomermaanden niet meer genoeg, aldus de regering. 

De enige eis van de Argentijnse regering is dat de commerciële vluchten één keer per maand een tussenstop maken in Argentinië. Dit gebeurt ook bij de vlucht naar Chili. Toch zit er geen schot in de zaak. Argentinië heeft in december 2016 gezegd dat het de overheden van Chili en Brazilië duidelijk zal maken dat er geen bezwaren zijn voor commerciële vluchten naar de Falklandeilanden, maar heeft dat nog altijd niet gedaan. 

Verschillende vliegtuigmaatschappijen zijn geïnteresseerd om directe vluchten van de Falklandeilanden naar Argentinië aan te bieden, maar de eilandbevolking ziet hier een veiligheidsrisico. De zoektocht naar andere bestemmingen heeft tot nu toe de interesse gewekt van verschillende bestemmingen buiten Latijns Amerika, waaronder Afrika, het Caribisch gebied, de VS en Europa. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug