Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

FARC blaast oliepijplijn Colombia op

Datum : 02/05/2011
Land : Colombia

FARC blaast oliepijplijn Colombia op

In Colombia is zaterdag een oliepijplijn opgeblazen door de FARC. Hierbij is een productie van 80.000 olievaten per dag volledig lamgelegd. Volgens Ecopetrol, het oliestaatsbedrijf, is de export van ruwe olie uit Colombia echter niet aangetast door de aanslag. Het bedrijf heeft genoeg reserves om de ontstane tekorten op te kunnen vangen, mits de reparatie van de pijpleiding niet te veel tijd in beslag neemt.

De aanval is de derde sinds eind februari op dezelfde pijplijn die over een afstand van 780 kilometer van Caño Limon naar Covenas loopt. Infrastructuur vormt vaker een doelwit voor de rebellen in hun strijd tegen de regering.

Er wordt aangenomen dat de FARC op dit moment hevig verzwakt is nadat de laatste weken enkele leiders werden gedood en anderen werden gearresteerd. Ook had de rebellenbeweging te maken met deserties. Toch is de FARC dus in staat door te gaan met aanvallen op infrastructuur en wist de guerillabeweging onlangs nog circa 24 mensen te ontvoeren.

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug