Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Farc doodt acht personen in Colombia

Datum : 28/04/2012
Land : Colombia

Farc doodt acht personen in Colombia

Volgens autoriteiten hebben rebellen van de guerillagroep Farc acht mensen gedood bij twee aanslagen. Bij de eerste werden vijf soldaten gedood tijdens een patrouille in het zuidwesten van het land. Later kwamen een baby en de ouders om, toen mortieren hun huis raakten in plaats van het politiebureau in Puerto Rico in de provincie Caqueta.

Eerder deze maand zei een van de rebellenleiders van de Farc, Ivan Marquez, dat ze door zouden gaan met de strijd, ondanks eerdere voorstellen om te onderhandelen met de regering. De Colombiaanse president Juan Manuel Santos zei vorige maand dat militaire operaties de Farc hadden verzwakt. Ruim zestig rebellen werden gedood bij aanvallen in de provincies Meta en Arauca.

De aanvallen maken deel uit van een nieuwe strategie van de veiligheidstroepen, die erop is gericht de regionale commandanten van de Farc uit te schakelen en hun logistiek en voorraden te ontregelen. President Santos gaf bevel tot deze strategie na de moord op twee belangrijke leiders van de Farc, Mono Jojoy en Alfonso Cano, in de afgelopen twee jaar.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug