Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

FARC laat Franse journalist vrij

Datum : 07/05/2012
Land : Colombia

FARC laat Franse journalist vrij

Leden van de rebellengroep FARC uit Colombia zeggen dat zij binnenkort de Franse journalist Romeo Langlois zullen vrijlaten die zij in gijzeling zouden hebben.

In een verklaring die gepubliceerd werd op een Twitter-account waarvan men denkt dat het van de FARC is, zeggen de rebellen dat zij Langlois gevangen hebben genomen tijdens conflicten met het Colombiaanse leger afgelopen zaterdag. De verklaring meldt dat Langlois binnenkort vrijgelaten zal worden en veilig zal terugkeren naar huis. Langlois verdween terwijl hij een inval van het leger bij een cocaïnelaboratorium filmde. 

Al eerder afgelopen zondag plaatste de Britse journalist Karl Penhaul een video op YouTube waarop een man gekleed in een rebellenuniform, die claimde de leider van een FARC unit te zijn, beweert dat Langlois in goede gezondheid verkeert. Hij vertelde dat de Franse journalist gewond is geraakt aan zijn arm, maar dat hij hiervoor behandeld was. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug