Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Farc laat gijzelaar vrij

Datum : 10/02/2011

Farc laat gijzelaar vrij

COLOMBIA – De FARC heeft gisteren een van zijn gijzelaars vrijgelaten. Het gaat om Marcos Baquero, een politicus. De FARC heeft beloofd deze week in totaal vijf gijzelaars vrij te laten. Baquero is de eerste.
Baquero maakte bij zijn vrijlating een gezonde indruk. Nadat hij uit een helikopter gestapt was, werd hij onmiddellijk herenigd met zijn familie, met wie hij sinds zijn ontvoering op 28 juni 2009 geen contact meer gehad had. De vrijlatingsoperatie begon woensdagochtend vroeg toen bermiddelaar Piedad Córdoba, leden van haar actiegroep Colombianen voor Vrede en het Rode Kruis vanuit Villaviciento vertrokken naar een niet bekendgemaakte plaats waar de vrijlating zou plaatsvinden.
In een telefonisch interview benadrukte Baquero zijn liefde aan zijn gezin en de behoefte aan het doorgaan van pogingen om meer FARC-gijzelaars vrij te krijgen. Vrijdag gaat de operatie verder, als er weer twee vrijlatingen gepland staan. Zondag volgen dan de laatste twee.

(Colombia Reports)
 

Bookmark and Share


Terug