Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

FARC plant vrijlating van gijzelaars

Datum : 01/02/2011
Land : Colombia

FARC plant vrijlating van gijzelaars

De FARC zal maandag 7 februari vijf gijzelaars vrijlaten. Dat laat het Rode Kruis weten. Het gaat om een politieagent, twee militairen en twee lokale overheidsfunctionarissen. De vrijlating werd voorbereid door voormalig senator Piedad Cordoba, die al eerder onderhandelde met de FARC, in samenwerking met de ngo Casa de la Mujer, het Rode Kruis en Brazilië.

De gijzelaars zullen vanaf geheime locaties in de jungle, die de rebellen enkele uren van tevoren door zullen geven, naar drie verschillende vliegvelden in Colombia gebracht worden. De laatste eis in de overeenkomst met de FARC is dat Brazilië de helikopters levert voor de vrijlating.

In het verleden liet de FARC gijzelaars vrij om politiek terrein te winnen. De rebellenbeweging bevindt zich onder zware militaire druk en president Juan Manuel Santos is niet van plan om zijn veiligheidscampagne te verruimen. Op dit moment worden nog ongeveer achttien leden van de veiligheidsdienst gevangen gehouden door de FARC.
 

Bron : Colombia Reports/Reuters
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug