Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

FARC-leider Alfonso Cano ontsnapt aan inval leger

Datum : 05/07/2011
Land : Colombia

FARC-leider Alfonso Cano ontsnapt aan inval leger

FARC leider Alfonso Cano is ontsnapt aan het Colombiaanse leger dat een inval deed
in het kamp van de rebellen. Op een militair vliegveld in Bogotá vertelde de president Juan Manuel Santos afgelopen zondag dat hij getipt was over de locatie waar Cano zich zou bevinden. Het kamp werd hierop door het leger gebombardeerd, waarna soldaten de jungle in gestuurd werden om Cano te vinden. Hij bleek echter al gevlucht te zijn.

Twaalf uur van te voren was nog gecheckt of Cano daadwerkelijk in het kamp aanwezig was. Dit was het geval, maar de rebellenleider kon, voor de derde opeenvolgende keer, weer ontkomen. De soldaten troffen in de jungle de overblijfselen van het kamp aan; ze vonden onder andere kleren van de Farc-leider en ook waren de twee honden van hem achtergebleven. Alfonso Cano heet in werkelijkheid Guillermo León Saenz en is een tweëenzestig-jarige academicus uit Bogotá. In 2008 volgde hij, Manuel Marulanda op. Deze rebellenleider stierf aan een hartaanval.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug