Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Festival Nuevos Cronistas de Indias afgesloten

Datum : 12/10/2012
Land : Mexico

Festival Nuevos Cronistas de Indias afgesloten

De Fundación Nuevo Periodismo Iberoamericano (FNPI), de organisatie voor de journalistiek van schrijver Gabriel García Márquez, bracht meer dan tachtig journalisten bijeen om het genre van de literaire kroniek te promoten.

Van 10 tot en met 12 oktober kwamen meer dan tachtig journalisten uit meer dan vijftien landen bijeen in Mexico-Stad voor het tweede Encuentro Nuevos Cronistas de Indias om over het journalistieke genre van de kroniek te discussiëren. De eerste editie van deze bijeenkomst vond in 2008 plaats in Bogotá, Colombia. Ook hieraan deden veel prestigieuze journalisten mee.

Deze bijeenkomst werd gehouden om journalisten van het genre van crónicas bij elkaar te brengen. Dit genre vermengt de traditionele waarden van journalistiek: het beschrijven van data en het zoeken van bronnen met het schrijven van literaire verhalen. Bij deze bijeenkomst zijn er zowel seminars gehouden voor professionele journalisten als lezingen die open waren voor publiek.

Dit festival, georganiseerd door FNPI en CONCACULTA heeft als doel het analyseren van verschillende thema’s die te maken hebben met het journalistieke verhaal; de crónica in het bijzonder. Er zijn onder andere toespraken gehouden over de 'grens tussen de crónica en de academische kennis' en 'humor in de crónica'.

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug