Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Fidel Castro stemt voor Cubaans parlement

Datum : 04/02/2013
Land : Cuba

Fidel Castro stemt voor Cubaans parlement

De Cubaanse ex-leider Fidel Castro heeft gestemd voor de parlementaire verkiezingen op Cuba. Dit was de eerste keer in maanden dat Fidel Castro in het openbaar te zien was. Staatstelevisie toonde de 86-jarige Castro bij een stembureau, waar hij meer dan een uur met Cubanen die kwamen stemmen gepraat zou hebben. Ook sprak hij met de media. 

Sarah Rainsford, verslaggeefster van de BBC, vertelde dat Castro gebukt liep en met zwakke stem sprak. Toen hij wegreed omringde een juichende menigte zijn auto. 

Aan de verkiezingen op Cuba doen geen oppositiepartijen mee. Alle kandidaten zijn geselecteerd door de heersende communistische partij. Meer dan 600 leden zullen Cuba vertegenwoordigen in een nationale vergadering, waar de kandidaten voor de belangrijke politieke posities in het land goedgekeurd zullen worden. 

De verkiezingen zijn wel belangrijk voor de opvolging van de huidige president Raúl Castro, de 81-jarige broer van Fidel. De keuze voor ministers en een vice-president kan voorspellen wie de Castro's als hun opvolger willen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug