Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Fifa onderzoekt zestien Caribische trainers in omkoopschandaal

Datum : 12/08/2011

Fifa onderzoekt zestien Caribische trainers in omkoopschandaal

De Fifa heeft haar ethische commissie gevraagd de relaties van zestien Caribische trainers met een omkoopschandaal te onderzoeken. De trainers zijn verdacht van het aannemen van geld voor het stemmen op Mohamed Bin Hammam als nieuwe voorzitter van de Fifa. Zij worden tevens beschuldigd van het ontkennen van pogingen tot corruptie tegenover onderzoekers. Bin Hammam is vorige maand schuldig bevonden voor het kopen van stemmen. Hij gaat in beroep tegen de beslissing.

Onder de verdachte trainers zijn Colin Klass uit Guyana en Mark Bob Forde uit Barbados, die twintig jaar lang scheidsrechter was van de Fifa. Ook Yves Jean-Bart, het hoofd van de Haitiaanse voetbalfederatie, wordt verdacht. De zestien verdachten, afkomstig uit elf verschillende landen worden ondervraagd door het team van voormalig FBI directeur Louis Freeh.

Sepp Blatter werd herkozen als voorzitter van de Fifa. Hij beloofde de Fifa “weer op de goede koers te zullen zetten in helder water”.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug