Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Fifa staat achter de zes Braziliaanse steden voor de Confederations Cup in 2013

Datum : 10/11/2012
Land : Brazilië

Fifa staat achter de zes Braziliaanse steden voor de Confederations Cup in 2013

De voetbalwedstrijden voor de Confederations Cup 2013 zullen plaatsvinden in zes Braziliaanse steden. De Fifa organiseert dit evenement in het jaar voor een WK. Voor Brazilië is het de warming-up voor het WK in 2014.   

De stadions in Belo Horizonte, Brasilia, Fortaleza, Recife, Rio de Janeiro en Salvador moeten in april volgend jaar klaar zijn, zo heeft de voetbalbond Fifa laten weten. De eerste wedstrijd van de Confederations Cup vindt plaats op 15 juni. Er zijn twijfels gerezen of Brazilië wel in staat is om tijdig te voldoen aan de benodigde infrastructuur.

Normaal gesproken eist de Fifa dat alle stadions zes maanden van tevoren in orde zijn. Maar dit keer is een uitzondering gemaakt: de Fifa zal ieder stadion in april testen. Door het trage bouwproces, vooral in Recife en San Salvador, heeft de Fifa een back-up schema gemaakt om in vier of vijf stadions te spelen.  Stadion Pernambuco in Recife was eind oktober voor 70 procent gereed, volgens de bouwmaatschappij. Het stadion moet plaats bieden aan 46.000 mensen. Tijdens het WK worden er naar verwachting vijf wedstrijden gespeeld.

Voor de  Confederations Cup zijn 830.000 entreekaartjes te koop voor de zestien wedstrijden, die in twee weken worden gespeeld. De kaartverkoop start op 3 december.
In totaal is er zo’n elf miljard dollar geïnvesteerd in infrastructurele projecten voor het WK, variërend van vliegvelden, wegen en openbaar vervoer tot de stadions zelf.

Foto: Het stadion Pernambuco in Recife is nog in aanbouw

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug