Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

FIFA steunt Brazilië in de voorbereidingen voor het WK 2014

Datum : 24/04/2012
Land : Brazilië

FIFA steunt Brazilië in de voorbereidingen voor het WK 2014

Volgens FIFA president Sepp Blatter lopen de voorbereidingen die Brazilië getroffen heeft voor het Wereldkampioenschap voetbal van 2014 in hun land volgens schema, ook al heeft Brazilië niet alle beloften waargemaakt. ‘‘Het zal ze lukken, maar het is niet makkelijk in Brazilië’’, aldus Blatter.

In 2007 melde Brazilië zich als enige als kandidaat gastland voor het toernooi, nadat de FIFA eerder bekendgemaakt had dat het kampioenschap in Zuid-Amerika zou plaatsvinden.

Bouwwerkzaamheden worden nog uitgevoerd bij de twaalf stadions waar de wedstrijden gespeeld worden. Brazilië wordt verweten dat de bouw van stadions en de infrastructuur achterloopt op schema. Luis Fernandes, de minister van Sport van Brazilië, heeft op de beschuldigingen gereageerd dat de belangrijke bouw- en renovatiewerkzaamheden van de stadions, vliegvelden en wegen volgens planning verlopen, maar dat minder noodzakelijke werkzaamheden wellicht niet voor juni 2014 verricht zullen worden.

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug