Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Film Jungle Book van Mexicaanse regisseur

Datum : 05/12/2013
Land : Mexico

Film Jungle Book van Mexicaanse regisseur

De Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu, bekend van drama’s als Babel en 21 Grams, wordt genoemd als regisseur van een adaptatie van Jungle Book. De live actieversie van Rudyard Kipling's klassieke avontuur zal de eerste blockbuster zijn van Iñárritu, hoewel hij meerdere malen in het Engels heeft gefilmd, met name 21 Grams en Birdman, een film die nog moet uitkomen met Emma Stone en Michael Keaton.

Deze versie van Jungle Book, geschreven door Harry Potter’s Steve Kloves en geproduceerd door Warner Bros, krijgt serieuze concurrentie van een zelfde project van Disney. Eerder dit jaar werd bekend dat Disney Iron Man’s Jon Favreau had aangetrokken als regisseur. Onlangs bevestigde Disney de film uit te brengen in oktober 2015.

Omdat de verhalen van Kipling publiek bezit zijn, kan geen enkele studio ze exclusief opeisen. Maar een nek-aan-nek race is nooit wenselijk. Toch laten de films Snow White and the Huntsman en Mirror Mirror zien dat films die gebaseerd zijn op hetzelfde materiaal allebei succesvol kunnen zijn: Mirror Mirror van Fox kwam uit in maart 2012 en bracht 166 miljoen U$ wereldwijd op, terwijl Huntsman, dat drie maander later verscheen, wereldwijd 396 miljoen U$ opbracht.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share


Terug