Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Film over corrupt gerechtelijk systeem uit Mexicaanse bioscopen gehaald

Datum : 08/03/2011
Land : Mexico

Film over corrupt gerechtelijk systeem uit Mexicaanse bioscopen gehaald

De film won twaalf prijzen in het internationale filmfestivalcircuit, is de populairste documentaire ooit in Mexicaanse theaters en heeft hogere verkoopcijfers in illegale DVD’s dan Oscar winnende films. Toch werd afgelopen woensdag door de rechter besloten dat Presunto Culpable niet meer te zien zal zijn in de bioscopen.

Een getuige die in de film voorkomt heeft de filmmakers wegens privacyovertredingen aangeklaagd. De film, die 18 februari in première ging, portretteert de moordzaak van een onschuldige man die twee keer schuldig wordt bevonden. Twee jaar later wordt de man vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, dankzij tussenkomst van een groep advocaten die het proces filmden. De getuige zegt dat hij zonder zijn toestemming is gefilmd en, als gevolg van de filmvertoning, wordt bedreigd. Deze week zal het oordeel van de rechter worden aangevochten.

De film was maandag nog in de bioscopen te zien, maar distributeurs worden dinsdag gesommeerd om te stoppen met het vertonen van de film. Ondertussen is de film bezig een hit te worden, meer dan 900.000 mensen zagen de film al in de bioscoop.

Bekijk de Trailer:

Bron : El Mundo/Washington Post/The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug