Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Film over eerste liefde García Márquez

Datum : 31/12/2018
Land : Colombia

Film over eerste liefde García Márquez

Toen de beroemde Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez nog maar vijf jaar oud was, werd hij verliefd op zijn lerares, Rosa Ferguson, een vrouw die even intelligent was als mooi. Dat verhaal van de eerste liefde, van een relatie tussen lerares en leerling die aanleiding gaf tot een grote vriendschap, is het hart van een nieuwe film die naar Hollywood gaat.

De film wordt geproduceerd door de Deen Niels Juul, die bevestigde dat de film in 2019 op drie plekken zal worden gedraaid: Stockholm, Mexico en Colombia, vooral in Aracataca, de geboorteplaats van Márquez. "Het is niet alleen een verhaal over Gabriel García Márquez en zijn leven, maar vooral over de schoonheid en kracht van lesgeven, over hoe een krachtige lerares de ogen van een kind opent voor de wereld van de literatuur”, zei Juul in een interview met Caracol.

Het verhaal is gebaseerd op de roman De lerares en de Nobelprijswinnaar van de Colombiaanse journaliste Beatriz Parga, die vertelt hoe ‘Gabo’ in zijn jeugd de literatuur ontdekte door de fascinatie voor de verhalen die zijn lerares hem vertelde. “Je keert terug naar je eigen leraren. We hebben ze allemaal en deze film geeft niet alleen het perspectief van een mooie vrouw, maar ook van de man die uiteindelijk een Nobelprijs voor de Literatuur wint, dus het is nogal episch”, zei Juul.

De film zal tussen de 15 en 20 miljoen dollar kosten. Volgens Juul zijn grote bedrijven in India en Europa geïnteresseerd in het distribueren van de film in hun land, rekening houdend met het feit dat Gabo de op een na meest gelezen schrijver is in China. De Deen staat bekend als de producer van The Irishman and Silence, van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese.

Bron : El Heraldo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug