Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Film over homoseksuele premier naar Gay Pride Curaçao

Datum : 04/09/2013
Land : Curaçao

Film over homoseksuele premier naar Gay Pride Curaçao

De film Premier van regisseur Jens Rijsdijk gaat naar het buitenland. Het korte drama, dat gaat over de eerste homoseksuele premier van Nederland, wordt eind september vertoond tijdens de Gay Pride op Curaçao. De vertoning is vooral bijzonder voor hoofdrolspeler Raymi Sambo, die op Curaçao is geboren. "Ik ben heel trots dat ik juist daar een dergelijk statement kan maken over de acceptatie van homo's", stelt de acteur. Premier gaat over de eerste donkere minister-president van Nederland, die van de partijtop niet uit mag komen voor zijn homoseksualiteit. 

Het zeven minuten durende verhaal, dat binnen 48 uur is gemaakt, won vorige week de hoofdprijs op het 48 Hour Film Project in Rotterdam. De makers besloten na alle reacties de film zondag online te zetten. De afgelopen twee dagen hebben ruim 25.000 mensen Premier al bekeken.

Hoofdrolspeler Sambo (zie foto) en regisseur Rijsdijk zullen overigens niet bij de vertoning aanwezig zijn. De acteur toert rond met de voorstelling Op zoek naar Oom Tom en de 18-jarige regisseur moet zijn lessen volgen aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Bron : Versgeperst, BuzzE, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug