Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Filmindustrie Guyana op dreef

Datum : 12/08/2012
Land : Guyana

Filmindustrie Guyana op dreef

De Guyanase Kamer van Koophandel heeft samen met de factulteit Communicatie Studies van de Universiteit van Guyana de handen ineen geslagen om de vaderlandse filmindustrie te stimuleren. In dit initiatief roepen ze het bedrijfsleven op om te participeren in de entertainment sector. Tot nu toe heeft dit drie sponsoren opgeleverd, die samen een bedrag van in ieder geval 1,25 miljoen Guyana dollar (vijfduizend euro) opbrachten.

De hoop is dat Guyanese speelfilms ook buiten de landsgrenzen publiek zullen bereiken. Vorig jaar draaiden Guyanese films op filmfestivals in Nigeria, Londen, Barbados en New York. De filmsector levert ook banen op. Naast acteurs werken bijna 200 mensen opgeleid tot geluids- of lichtman of kostuumontwerper. Tegelijkertijd profiteren de bedrijven die financieel bijdragen door de positieve naamsbekendheid die hun betrokkenheid oplevert.

Het is de bedoeling dat voor het eind van het jaar nog drie speelfilms geproduceerd worden.

 
Bron : The Guyana Chronicle
Bookmark and Share


Terug